Hållbart välbefinnande sedan 1992

Naturliga material

Cirkulära fyllnadsmaterial
Samtliga fyllnadsmaterial i våra kuddar är återvunnet restmaterial från giftfria fruktindustrier, vingårdar och lantbruk i Europa. Vi nyttjar mer av det som redan produceras vilket är en grundläggande tanke i Nyttadesign.
Allt organiskt material vi använder är miljöcertifierat, för samtliga fyllningar gäller att den ursprungliga grödan produceras för att användas som mat avsedd för människor.
Vetekärnor
Vi har ekologiskt, svenskodlat vete i våra traditionella värmekuddar. Eftersom vetet är en matprodukt som inte går att blötlägga har dessa produkter ett avtagbart tvättbart fodral i ekobomull.
Körsbärskärnor
I våra tvättbara värme-/kylkuddar har vi en blandning av körsbärskärnor och druvkärnor som kommer från fruktodlingar och vingårdar i Europa, dessa giftfria odlingar är certifierade enligt EU.
Hirshskal
En del av våra kuddar är fyllda med hirsskal som kommer från ekologiska odlingar i Tyskland. Denna typ av fyllnadsmaterial ger produkten en mjuk, lätt, formbar, nästan rinnande känsla.
Boveteskal
Ett svalt och formstabilt material som går lätt att forma, du kan enkelt skapa en grop i kudden så att den inte trycker mot örat. De ekologiskt odlade boveteskal vi använder i våra bolster, meditations-, och huvudkuddar kommer från Europa.
Naturliga material
Eko-bomull/hampa mix
Vissa av våra material är en mix av hampa och bomull. Hampa är en stark planta som växer utan pesticider och gödningsämnen. Den stoppar erosion och tillför jorden kväve.
Eko-Bomull
Den bomull vi använder kommer från ekologiska odlingar i Asien, vi kräver alltid att få de certifikat som utfärdats för odlingen eller produktionen till säljande organisation.
Vävning och färgning
Vi försäkrar oss om att de fabriker som väver, trycker och färgar in våra material är kontrollerade och har certifieringar på miljöområdet. Vi kontrollerar kvaliteten genom stickprovskontroller.
Naturlatex
Naturlatex kommer från gummiträdet. Gummiråvaran kommer till Belgien och bearbetas där till latexplattor. Produktionen är certifierad enligt Ökotex 100. Naturlatex är ett lätt och stötdämpande material som inte tar så mycket plats, vi använder detta istället för kapock i våra zabutoner och mjuka yogamattor. Sedan hösten 2020 är gummiråvaran FSC -certifierad, dvs. hållbart skogsbruk.
Naturlatex i ecoYoga mat
Yogamattorna tillverkas i England av ecoYoga Ltd. Läs mer om deras produkt på hemsidan.
Funktionellt antihalktryck
Det gummiartade tryck vi använder oss av för att skapa ett bättre grepp i våra smarta produkter för köket är en akrylmassa som trycks på ekobomull för att uppnå antihalkegenskaper. Vi valde akrylmassa för att det är en relativt sett liten mängd plast för en stor effekt. Akrylmassan kan brännas utan att giftiga gaser uppstår, materialet ger istället energi. Våra andra insatsmaterial som polyestertråd-, syntetvadd samt kardborreband mm. är tillverkade i fabriker som är kontrollerade och följer gällande miljölagstiftning.
Tillagd i varukorgen